And days go by

Ännu en vecka har gått.. Tisdag natt blev väldigt mysig, vi bakade socones och satt uppe och pratade länge länge. På onsdagen ragnade det så vi gjorde inget speciellt, jag gick några ärenden på stan och såg på film. På kvällen gick vi ut och satt och pratde med Louise jobbarkompisar nere vid britomart på en mysig pub. Torsdagen var liknande onsdagen, men vid fem började jag mitt provjobb på restaurangen Longroom i en stadsdel som heter Ponsonby. Jag jobbade fem till tio innan jag och Nickie tog bussen hem mot Glendowie och mötte upp Louise i Mission Bay. Vi åt flingor och glass, mös och såg på tv. Det var så kallt igår att vi satt med dubbla täcken och mössor på oss i soffan. Vi såg flera filmer och sussade sedan sött i en enda hög i soffan.

Idag har vi ätit frukost på en restaurang nere i St. Heliers och köpt Uggs till Louise, kvällen blir lugn men kul på A&M som är samma pub som i onsdags, mysigt.

Jag fick för övrigt jobbet på Longroom!!!

Stora damen

Ett stort grattis till min fina Lousie som idag fyller 24 år!

Nickie och jag utförde vårat hemilga uppdrag, frukost (muffin och te) på sängen och sång vid 7. Allt gick nästan enligt planerna, dock blev sången i dörren för vi fick ringa och väcka henne då dörren var låst.
Sen gick vi alla hem och sov lite till innan vi möttes för att gå på Auckland Museum. Det var mysigt och intressant, maorikultur, vulkaner och fin natur. Efter det gick vi och åt lunch på ett supermysigt litet café, billigt var det också, 47 kr för pumpa paj med chutney och mandlar och efterrätt, cholkadkaka med caramel och mörkt chokladöverdrag!

Nu sitter jag hemma efter lite shopping på Countdown med Nickie. Kvällen ska spenderas med film, plugg och lite nattfika när Louise kommer hem från jobbet.



After saturday comes sunday and then monday

Söndag, jag var upp tidigt och sprang. Hoppade i trappor och mådde allmänt jätte bra! Lunch och sen mys med Grant och Louise nere i soffan. På kvällen kom min älskade Nickie hem från sina äventyr nere på sydön. Hon hade haft det så bra och jag är verkligen taggad på att åka ner i vinter! Vi satt och pratade till sent över några koppar te, mys!

Idag skulle vi springa alla tre, jag, Louise och Nickie, men det var regnigt så vi ställde in. Jag var så sugen att jag tog mig ut ändå. Har hittat bästa stället att köra massa explosivitetsövningar som kommer komma bra till hands när jag börjar med sprinten nästa vecka! Efter det har jag pluggat, läser en jätte intressant bok om psykologi realterad till mat, precis sånt som jag är fascinerad av. Louise jobbade ikväll så jag och Nickie har lagat mat, fired rice, halloumi och wokade grönsaker, mumma! Sen har vi sett på film, Easy A, kan verkligen rekommendera den, så bra! Önskar att jag kunde vara mer som tjejen i filmen, helt oberoende av allt och alla. Alltid beredd med en klockren kommentar och rikitigt smart, new role model?



Nu sitter jag på mitt rum och lyssnar på musik, ska hoppa i säng snart för imorgon ska jag ut på hemliga uppdrag... mer än så säger jag inte än.

Glad Påsk!

Hemma har ni precis börjat firandet och här är dagen precis över. Den har spenderats med fina Louise i Devonport. Vi har ätit brunch, varit uppe på Mt. Victoria och sett på utsikten över Auckland (bilder kommer snart) och så har Louise slagit till och klippt sig kort. Det blev så fint!

Efter lite vila har vi varit ute och firat lite Louise, Nanda och jag. Vi gick till Louise favoritställe och satt och pratade länge, sen gick vi till en bar där vi åt lite snacks och pratade ännu mer, alla livets frågor var uppe på bordet. Intressant värre!

Nu ska jag hoppa i säng, vill få lite styrka gjort imorgon innan jag ska på lunchdate med mina eventuella framtida housemates!!!! Fingers crossed!

<3


Skön kille

Bed Time Stories, riktigt bra film. Andra gången jag såg den, men kom först nu att tänka på alla roliga repliker och the goofy guy, Russell Brand. Han är så cool, mer sådana människor till världen, mycket tankar, idéer och kärlek. Precis vad jag tycker om!



That's Bugsy, our guinea pig!

Glendowie

Hemma i soffan..
Det har varit en bra dag, gick upp vid 9, åt gröt och damsög och städade i Annas rum. Sen åkte jag hem hit för att mata katten och plugga lite. Blev klar med min research report idag, så nu har jag en sak ur vägen. Jag har lagat en massa mat också som jag lagt i frysen till senare tillfällen. Köttfärssås, currykyckling, paj och moussaka, så nu behöver jag inte laga mat på länge.

Kom precis ut ur duschen efter en härligt löprunda, 5 km uppvärming och 10 gånger upp i backen vid Glendowie primary school. Det gick riktigt bra!

Går dagen var riktigt mysigt, pluggade och sprang på dagen och sedan möttes vi jag, Louise, Nanda, Cheryl och Nandas två vänner vid bussen för att åka till Ponsonby social club. Där spelade Fernanda Takai, en braziliansk sångerska som jag tydligen kände igen en del låtar från, "must be an angel" t.ex., det var kul! Det var en av Nandas favoritartister så hon var jätte glad och vi tog en massa kort. Jag och Louise gick hem vid 11 och la oss, en underbar kväll!



Fernanda Takia

http://www.youtube.com/watch?v=dvywgpLNp9c&feature=relmfu

Nu lite film, Bed Time Stories, mys! <3


Att bo i stan..

..är annorlunda än att bo i Glendowie. Allt är närmare och man har alla kompisar runt sig hela tiden. Vi har myst framför storbilds tv:n nere i allrummet, sprungit tillsammans, lagat mat tillsammans och haft det allmänt bra. Onsdag idag, torsdag imorgon, då ska vi på en spelning med en braziliansk artist uppe i finområdet Ponsonby, där jag för övrigt provjobbar just nu. Jag, Louise och Nanda ska dit och innan blir det lite middag och efter kanske lite dans uppe på K'road.

Nu blir det lite film innan jag går och lägger mig, ska upp och springa imorgon, sen plugga lite.

Kan passa på att visa en bild från gatan där jag ska bo.

Veckan innan påsklov

Det har hänt mycket den här veckan. Måndag och tisdag firade vi jul i skolan med att baka pepparkakshus och typiska julkakor, det var jätte kul! På tisdagkväll firade jag påsk med alla mina fina vänner, falafel, ris, sallad och hummus följt av massvis av choklad. Vi satt uppe hela natten och pratade om livet och hade det bra. Onsdag var sista kvällen vi alla var tillsammans innan lovet. Jag åkte hem och sa hejdå till Madde och Hamish som åkte iväg till Vietnamn i torsdags morse och sedan åkte jag in till stan för en helkväll med tjejerna.Vi hade kul med lekar och musik, sen gick vi ut på kvällen.

Torsdag innebar skola för min del, träning och mys på wellesley. Jag har fått nyckeln till Annas rum nu över lovet då hon är hemma i kära Sverige. Så jag har bott där över helgen och haft det kul med Jeanna och Louise.

I skolan bakade vi muffins och cupcakes, min lyckligaste skoldag någonsin. Blåbär, vit och mörk- choklanmuffins samt cupcakes, underbart! Fredagkväll skulle ha varit en lugn filmkväll hade vi tänkt eftersom vi var bjudna på fest hemma hos Louise kompis Bardah på lördagen, men efter filmen drog vi på oss skorna och gick upp till K'road. Där rökte vi vattenpipa, dansade inne på en gaybar och kollade på dragqueenföreställning, en mycket intressant kväll...

Lördagen spenderades hemma hos mig med film, tacos, ansiktsmasker och manikyr. Vi tog en taxi hem till Bardah och hade trevligt med alla hennes vänner. Nästan alla av hennes kompisar är från Albanien eller länder runt om. Jag pratade med en tjej från Turkiet som var så häftig. Hon hade varit gift med sagt ifrån till sina föräldrar, flyttat ut, skaffat sig ett eget liv och övergett Islam för kristendomen för att få vara fri. Hon var en sån stark person och det var väldigt kul att höra hennes historier. Hon och jag åkte iväg i hennes silver sportbil och hon berättade att hon jobbade som programledare i Australien för en turkist tv kanal där och att hon tjänade 14,000 dollar per program. Jag fattade varför hon kunde köra runt på mig i en så fin bil och bjuda mig på choklad. Cool tjej säger jag bara!

Hela söndagen mös vi i puffarna nere i lobbyn på wellesley och såg på film. Idag har vi bara umgåtts och nu sitter jag hemma efter att ha städat och tvättat. Livet rullar på och jag har det bra!




Min fina pappa

Sam visade mig en artickel på Unt:s hemsida, gick in och kollade och vem ser man där om inte min egna pappa! Blir så glad av att se mina älskade.


Vad är det jag hör...

... är det party i mitt hus? Efter en dag på mitt eventuella nya jobb och lite shopping på countdown, kommer jag hem och möts av partymusik. Madde och Hamish har två kompisar över, de sitter på altanen och dricker drinkar och myser. Varför inte liksom, det är söndagkväll, vi har inget för oss, party!

Jag däremot ska till skolan tidigt imorn, men en stor portion kyckling, curry och ris har party i mun. Jag blev så sugen på att laga mat efter dagens jobb. Jag fick stå vid luckan där all mat kommer ut så jag har haft full uppsikt över köket, det var väldigt kul. Det är där inne jag vill stå en dag, i en riktigt fin restaurang och ägna mig åt enbart efterrätter. Jag ska dit igen och provjobba tre gånger till innan jag vet om jag får jobbet, mend det känns bra såhär långt. Jag har bara lämnat ut mat och tagit in lite disk hittills men det ska byggas på mer varje gång med att ta upp beställning och så vidare. Jag får 13 dollar i timmen viklet är helt okej för att provjobb.

Imorgon är det julafton i skolan, vi ska baka pepparkakor och andra juliga kakor, samt ett papparkakshus, awesome!

Beckham

Igår hade jag en mysig kväll med Barb och Nickie. Vi skulle hem till mig för att se på film, men stannade till vid en supermysig restaurang bara för att kolla. Det slutade med att vi åt en riktigt god italiensk middag. Jätte mysigt! Jag åt svamprisotto, det var riktigt mumsigt.
Efter maten tog vi bussen hem till mig och såg på två filmer och somnade i en hög i min säng. Frukost och prat i solen ute på altanen innan vi promenerade tillsammans till Kohimarama Bay där jag jobbar nu för tiden. Jag jobbar i East Suburbs Soccer Clubroom i deras bar/cafe. Jag blev omdöpt till Becks idag och jag är numera ansvarig för maten (toast, hot chips och american hot dag) Det var riktigt kul!

Nu sitter jag hemma och myser och har min bästa vän som sällskap över skype. Har även Scatty som sällskap, en riktigt trevlig kväll. Imorgon blir det jobb för hela slanten på ett nytt ställe som jag ska provjobba på. Longroom heter restaurangen, tydligen riktigt bra enligt Hamish, jag ser verkligen fram emot det! Det ska bli så kul och så får jag använda mina nya kängor och mina nya svarta jeans!



<3

Denna vecka har jag...

... Bakat maränger och marsmallows i skolan.
... Ätit pasta med skinksås och marängswiss till efterrrätt med min vänner.
... Gjort fint i mitt rum.
... Varit på promenad.
... Shoppat lite nödiga saker, jobbskor, vattenflaska, HDMI-kabel, mat och svarta jeans.
... Varit på två jobbintervjuer, ska provjobba hela helgen!
... Tränat cheerleading, dötrist.
... Ätit alldeles för mycket onyttigt, skärpning nu tjockis!

Imorgon ska jag och Nickie ha filmkväll här hos mig igen, mys. Godnatt <3

Bay of Islands

Fredag, 20 år! Jag hade en riktigt bra födelsedag, blev hämtad av tjejerna vid halv 10 efter att ha ätit frukost i sängen och pratat med päronen och Sam. Vi hoppade in i bilen och begav oss mot Bay of Islands för en helg i solen. Vi kom fram vid tre efter några stopp på vägen, tog färjan till Russel där vi åt på en restaurang vid havet och sedan mös vi på en liten strand vi hittade. Kvällen spenderades i bilen på väg till en liten stad uppe i norr. Jag fick köra hela vägen dit, det var super kul! När vi kom fram tog vi in på backpacker hostel, åt på kinarestaurang och låg i timmar och pratade på stranden i mörkret. Det var så underbart att bara ligga där och lyssna till vågorna och se upp på stjärnorna.

På lördagen umgicks vi med en vän till Nickie och Barbara som heter Sean och bor där uppe. Vi och hans kompisar åkte, efter frukost på stranden, till en strand/vik där vi hoppade från klippor och badade hela dagen. Middag åt vi på en av Nya Zeelands bästa fish and chips ställen och såg på soldengången på ett berg högt över landskapet.

Allt är så fint, man blir riktigt bortskämd med vackra utsikter. Det går inte att beskriva hur fint det är och allt kommer inte med på korten, men jag lägger upp några ändå så ni kan få en inblick i hur det ser ut här i världens vackraste land!

På söndagen var vi på stranden en stund och sedan åkte vi hem. Stranden heter 90 mile beach och är hur lång som helst! Vatten så långt ögat kan nå.

Idag har jag varit i skolan och var riktigt pigg för en gångs skull, vi har ställt om klockan så jag fick sova en timme extra, tror det gjorde mycket och imorgon har jag sovmorgon till 12, perfekt! Ska försöka träna lite imorgon om jag mår bättre, fortfarande snuvig och väldigt hostig. Vi gjorde maränger i skolan idag, ska använda dem och göra bana split till tjejerna på onsdagsmiddagen!



RSS 2.0