(God)dag

Har varit en mycket mycket mycket kall dag i Auckland idag. Långkalsonger på! Sen bar det av till skoaln där vi förberedde wienerbröd som vi ska baka imorgon, en sorts annan deg för något annat som vi också ska baka imorgon och sen gjorde vi någon slags bulle i en långform som blev super god. Efter skolan mötte jag upp med Jeanna och Louise och vi gick till Esquires och fika/pluggade. Vi fick mycket gjort och fick även äta Auckland (enligt mig) bästa muffins. Jag åt en med mocca smak och Jeanna en med äpple och kanel.

Senare kom också Nickie och vi mös i flera timmar. Runt halv 6 begav jag mig hem för lite köttfärssås, första lagade målet på länge, mums! Nu sitter jag i sängen och ska bli lite nostalgisk genom att se på "Jul i Kapernum". Kan inte bli mer passande en kall dag som denna.

Imorgon har jag sovmorgon och efter skolan ska jag hem till Rebecca Rains och plugga, äta middag och sova över, det ska bli kul!


We, you, us, them, the GIRLS!

Nu är vi äntligen samlade alla igen. Våran älskade Nickie kom tillbaka från en helt underbar semester i Grekland, jag tror nog jag är lite avundsjuk. Hon hade haft det hur bra som helst och blivit super brun så klart..

Vi tog tillfället i akt att när vi alla var samlade annordna en tjejkväll. Louise, Jeanna, Nickie och jag åkte till New Market för att köpa mat som vi skulle laga till kvällen, det blev även lite shopping för Louise. Dagen till ära skulle vi laga kycklinggryta med frukt, ris och till efterrätt blev det bärpaj med valijglass, mums!

Vi lagade och åt mat, babblade och träffade massa nya roliga människor som anlänt till WSA. Kvällen gick och jag tror inte jag haft så kul på länge, jag blir så glad av mina tjejer. Sent slumrade jag och Jeanna i hennes säng och allt kändes precis som vanligt.

Imorse kollade vi efter nyheter på vad som hänt i Norge, fick se det på internet och det är ju hemskt! Jag hoppas verkligen de reder ut det som hänt och att det inte händer något mer.
Vi gick sedan och köpte lunch och satte oss i solan i Albert Park och mös med tidningar, jag, Jeanna och Nicola. Sen var det dags för jobb på fotbollsplanen, vilket jag precis kommit hem ifrån. Nu ska jag bara hänga tvätt och sen hoppa i säng. För imorgon börjar jag på mitt nya jobb!

Wish me luck! Night <3

Ska det här få kallas vinter?

Idag har det tydligen varit en typisk vinterdag i här i Auckland. Det har ösregnat, men det har samtidigt varit sunt 15 grader varmt.. Jag klagar inte! Det här är tydligen det värsta vädret vi kommer ha, sen blir det sommar och varmt igen, precis som det var när jag först kom hit. I like this city!

Jag var ledig från skolan idag igen, längtar faktiskt dit när jag är ledig. Det är verkligen första gången jag längtar till skolan för att få "gå i skolan" inte för att träffa kompisarna. Min lediga dag spenderade jag med att "titta ikapp" alla Shortland Street (tv-serien jag gillar) avsnitt som jag missat när jag var borta. Jag har ju turen att bo i ett hus med Sky, vilket innebär att vi kan spela in tv-program och se dem när vi vill, praktiskt!



Jag tror det blev ca. 5 avsnitt idag, det var ju så spännande, så dramatiskt! Bröllop, knarkligor, en bebis kommer till världen, flickvän är otrogen med pojkvännens pappa, bilolycka, tonårsproblem, syskongräl.. Ja allt ryms verklien i den här serien, det när nog därför jag gillar den så mycket. Det händer alltid något nytt.

Förutom att se på tv har jag varit på en promenad i kvarteren för att få igång mina sega hälsenor, jag tror det blev lite bättre. Jag ska i alla fall vila dem över helgen och se om det blir något bättre. Jag har även sökt lite ströjobb på skolans hemsida och varit på träning i ösregnet. Vi körde 10x100 m och lite stretch, det fick vara nog idag.

Nu ska jag vänta på att mamma och pappa loggar in på Skype så jag kan få prata med mina älskade päron innan jag slumrar. Börjar tidigt imorgon så jag vill komma i säng tidigt så jag är sådär pigg som jag varit de senaste dagarna på morgonen.

Puss och godanatt


Nu har jag landat

Första lediga dagen på den andra terminen. Har vaknat så tidgit de senaste dagarna p.g.a. min jet lag, men Sam sa åt mig att träna sent på kvällen igår och sen gå och lägga mig och det funkade. Vaknade inte för än 08.20 i morse och det känns skönt att ha kommit in i det så fort igen. Jag var och tränade med Nicola igår på Les Mills, jag hade en av mina gratisgånger kvar så vi gick på Body Pump och på yoga direkt efteråt. Det var riktigt jobbigt och jag har träningsvärk i armarna och rumpan idag, men det var väldigt kul. Les Mills är dyrt men hade jag ett gymkort skulle det nog vara värt varenda öre, instruktörerna är så fulla av energi och de verkar älska sitt jobb, samt att lokalerna och musiken till träningen är på topp. Önskar att Les Mills fanns hemma i Knivsta eller åtminstone i Uppsala så mamma och pappa kunde träna där, de skulle älska det!

Idag är jag ledig från skolan och jag tänkte inte göra något speciellt. Ska bara gå och lämna in lite papper på en "hitta-jobb-firma" i stan så jag kan söka lite diverse ströjobb på deras hemsida. Man kan få jobb som t.ex. hårmodell, plantera blommor, eller hjälpa till vid olika event. Jag behöver ju lite extra pengar. Annars ska jag bara mysa här hemma och sedan åka på träning vid 16.30. Det ska bli så kul att börja köra på riktigt igen och kroppen känns som om den kan ta träningen riktigt bra nu när jag lagt om min kost lite. Så nu ska det bli en snabb tjej av mig!

De två första dagarna i skolan har varit väldigt roliga. Jag tänkte att baka bröd skulle vara väldigt långtråkigt jämfört med att baka fina tårtor, men det är så himla roligt! Vi har gjort två olika sorters frallor och ett surdegsbröd. Det är så kul att få ta i lite när man knådar och inte behöva vara så jätte noggrann längre. Baka bröd passar verkligen mig. Vi har den här och två veckor till med bröd, sen blir det dags att sköta cafét i skolan och sedan ut på praktik i två veckor, det ska bli jätte kul!

Här kommer lite bilder av mitt brödbak:



Spending time in Moscow

Nu har jag tagit mig till Rysslands huvudstad Moskva efter tre helt underbara veckor i mitt älskade Sverige. Största delen av tiden har jag spenderat med mina päron, kusiner och mor/farföräldrar, men jag har även hunnit med tre fina möten med Elin Pelin, kubbkväll med trevliga typer och massa bad. Självklart har några dagar även spenderats i husvagnen på Gräsö med min andra hälft och kvällarna i Öregrund med några av ”Affes brudar”. Den tid jag inte har ägnat åt dessa aktiviteter har jag umgåtts med Sam, varit på buskis, gjort Helsingborg och haft det allmänt bra!

 

Sverige är ju som allra bäst den här tiden på året och jag är så lycklig att ”Mamma Anna” övertalade mig att åka hem. Att få vara ute på landet flera dagar i rad, springa med pappa, hoppa i sjön med träningskläderna på och mysa med mamma och pappa framför Allsång på Skansken och lite god grillad mat slår allt i världen.

 

Uppdatering på ordspråk: Borta bra, men hemma bäst. → Borta skitbra! Hemma ännu bättre.

 

Nu tillbaka till nutiden, lite bilder får tala för min svenska sommar.

 

 

Sitter för tillfället och svettas på en 29 gradig flygplats i Moskva tillsammans med ryssar och kineser, MYS! Planet till Shanghai är två timmar försenat så det är bara att sysselsätta sig med vad man kan, har lusläst mina två tidningar jag köpte igår på Ica och gjort korsorden (har dock ett suduko kvar, ska ge mig på det snart), kollat taxfree shoppingen, mycket billigt här i Russia. Kollade flaskan med whiskey som jag skulle köpt till Bapi på vägen hem, halva priset minst, godis samma sak. Parfym orkar jag inte kolla på... Har snart läst klart min knasbok ”Karlstad Zoologiska”, rekommenderas varmt till den som vill ha något skojjigt och lättläst. Har även laddat ner alla mina bilder till CD-skivor, just in case och fyllt på Mp3:n med party music som Sam laddat ner till mig. Jag känner mig väldigt produktiv trots att jag håller på att smälta bort...

 

Nu ska jag höja volymen på ”Danza Kudoro” och spana efter snygga ryssar, det ska tydligen finnas sådana här (enligt Sam) och ja Sammi jag har sett några snygga ryskor, du hade rätt igen ;) . Tror det sitter några tjusiga typer en bit bort. ”Om jag lyssnar när du pratar, inte talar om mig själv. Om jag aldrig bråkar... Vill du ligga med mig då?” Sjyst raggningsreplik? Njae, Amarillo de replikerna får nog stanna i Mp3:n och i radio så att pappa kan digga låten i bilen. Titta blir lagom för mig.

 

Over and out! Becca

 


RSS 2.0