Sjukling

Onsdag och torsdag har varit mysiga, men också jobbiga dagar. Mitt halsont har hållt i sig och jag låg i soffan framför film hela onsdagen, tvättade lite och sov också. På kvällen åkte jag in till stan för att äta med tjejerna. Louise hade gjort mumsig kycklinggryta och vi åt lite svenskt godis som Jeanna fått av sina föräldrar, så gott!

När jag skulle hem så ville mina extra mammor att jag sov kvar, Anna och Jeanna gav mig alvedon, choklad, te och Jeanna lånade ut sin säng till mig och sov själv på soffan, kan man ha bättre vänner? Skulle inte tro det..
Jag vaknade vid 7 och gick iväg till skolan och vilken tur att jag sov i stan, för när jag kom dit var läraren sjuk och lektionen iställd, jobbigt om jag skulle åkt ända från mig.. Jag gick upp och la mig i soffan och sov lite, åt frukost med damerna när de kom upp och sov sen fyra timmar till. Vid 4 åkte jag hem, lagade mat och packade inför imorgon.

Imorgon ska vi nämligen ta en bil som vi hyrt och åka till Bay of Islands, lite bad, mat, sol och förhoppningsvis lite surfing, kan bli en bra födelsedagshelg! Nu ska jag hoppa i säng så jag är pigg och kry tills imorn, tjejerna kommer förbi med bilen vid 9 och innan det ska jag hinna pratat med päronen på skype! PUSS

Lugnt och ledigt

Fick mycket gjrot den här morgonen, städade mitt rum, bytte sängkläder, damsög och tvättade, känner mig riktigt duktigt och det ska bli så skönt att få krypa ner i nytvättade lakan!

Vid 12.30 träffade jag mina fina vänner uppe på Wellesley för att äta lunch, Nicola som inte är här på fredag (min födelsedag) ville så gärna fira mig innan hon åkte hem till Wellington. Det gjorde hon riktigt bra, hon hade fått hjälp av de andra att laga lunch, falafel, potatisgratäng ala USA, snittar och sallad, jätte gott! Till efterrätt hade hon bakat en underbar chokladtårta med 20 ljus till mig, jag är så glad att jag har så fina vänner. Vi mös och hade det bra i solen ett tag sen gick vi ner på stan för lite olika ärenden, mitt är hemligt för stunden.

Vid 16.30 befann jag mig i East Suburb's Soccer Club house för en jobbintervju. Jag ska kanske om jag har tur få köra en van med kaffemaskin i bak till olika företag och också stå på fotbollsmatcher två gånger i veckan. Damen som jag pratade med var väldigt trevlig och det kändes som om hon ville ge mig ett jobb. Ska dit en gång till och prata med henne, spännande!

Ikväll blev det en "mamma paj" till middag, pajdeg från mina kakor jag gjorde på provet och en fyllning med allt jag hittade i kylen, broccoli, paprika, lök, fetaost och ägg och mjölk såklart. Det blev riktigt gott och nu har jag mat för hela veckan, ska nog frysa lite till senare. Madde och jag har kollat tv och pratat hela kvällen och nu ska jag skriva lite på min research report innan jag hoppar i säng.



97 %

Hade bestämt mig för att ge 100 % i skolan, inte riktigt men väldigt nära. Provet idag gick fint, det var riktigt kul att få göra allt på egen hand utan någon som rättar en, lite fel blev det, pajskal lite brännt och för små choux buns. Men i det hela är jag nöjd. Det bästa var på teorin när vi fick lära oss skriva med choklad, så kul! Nu kan jag skriva på alla tårtor som bakas hemma hos mig och mina vänner i framtiden.

Sprang hem från skolan, 9 km är det har jag upptäckt nu, det står ju i marken hur långt man sprungit... Det var skönt och när jag kom till St. Heliers hoppade jag i havet i sporttop och trosor o gick barfota hem, sommar på riktigt.

Mumsig middag fick jag till idag, pasta carbonara, en av de bättre jag gjort. Sedan maten jag jag hängt med Madde framför tv:n och nu sitter jag med lurar och röda sockar i mitt rum och myser till härlig musik!

Mina assessment items:



Har hittat en ny fritidsaktivitet, på torsdag ska jag på cheerleading/tumbling i Albany, det ska bli jätte kul att få testa på något nytt (halvgammalt) och träffa lite nya människor, spännande!



Aj aj aj...

Det blev ingen löptur till skolan, när jag vaknade var det regnrusk och blåst så jag tog lite lugn sovmorgon, skypade åt gröt och hade det bra. Hade glömt bort att vi hade en föreläsning om vanilj så jag kom för tidigt till skolan och fick vänta 30 min på att lektionen skulle börja. Den var faktiskt intressant, vi fick veta hur man odlar vanlij och hur man kan känna skillnad på kvalitet.
Efter det hade vi lunch och sedan våran sista lektion på detta området. På måndag har vi practical assessment då vi ska göra fruit flan, choux buns och petit four sales, så jag ska plugga lite inför det idag och skriva klart min uppsats som jag in nästa vecka.

Fredag kväll spenderades med min fina vän Nickie, vi gjorde kyckling tacos (mammas, med ruccola) saknar mamma och pappas mat så mycket! Vi åt i soffan och såg på film, gjorde massage på varandra och pratade ändå till kl 2.

Lördag var lugn och skön, frukost, grocery shopping, lunch och sen åkte jag med Jeanna, Nicola, Anna och Janell till ett ställe som heter Derssmart. Det är en superstor outlet med alla möjliga olika affärer, sport, vanilga kläder och skor. Jag köpte ett linne från Roxy för 100 kr och en klänning som jag spanat på sedan jag kom för 50 kr. Den har aldrig funnits i min storlek och så var den på rea och passade mig perfekt, från 500 till 50 kr, ett kap!

Kvällen spenderades i 13 D hos flickorna med pizza och Tim Tams, så idag blir det till att träna lite skulle jag tro. Men min träningsvärk från gymkvällen med Anna blir bara värre och värre, kan inte lyfta armarna snart, haha!

Goda apelsiner!

Idag har jag införskaffat en ny adapter, det var den det var fel på och inte laddaren till varken datorn eller mobilen. Det är därför jag inte skrivit sen i måndags, slut på batterier. Nu funkar allt som det ska igen!

Tisdag, prov! Men först en löptur till skolan, det kan ha varit ca. 9-10 km, tog 59 min. Härligt väder och saltvattenstänk i ansiktet när jag sprang längs strandvägen. Framme hade jag 30 min att duscha och göra mig iordning inför provet. Som för sin del gick mycket bra, jag är nöjd!
Lunch, storbak av choux paste, svanar och paris-breast den här gången, lämnade av dem hos Nickie efter lektionen för hennes middag på onsdag kväll. Vi gick till countdown,  hon handlade och sen åkte jag hem. Åt lite god mat som Madde lagat och somande direkt.

Onsdag, jag var på jobbintevju och det kändes riktigt bra! Det är ett nyöppnat café i hjärtat av Auckland, jag hoppas verkligen de hör av sig. Det kändes ganska lovande. Efter det åt jag lunch med Louise i Albert Park, mötte Barb och hängde med henne hem och lånade hennes dator för att göra min workplan för practical assessment på måndag. Sen såg hon och jag på How I met your mother, tre avsnitt, innan vi gick till Nickie för köttfärssås och pasta, delicious! Fick sällskap av Barb och Jeanna till bussen.

Idag hade jag min första food saftey lektion, det var väldigt intressant, känns som om jag kommer ha stor nytta av det här i framtiden, jag anteckanr allt jag vill komma ihåg. Lite besviken blev jag dock på läraren, hon kastade ett batteri i paperskorgen... de är verkligen sämst på att ta vara på sopor här, ingen återvinning alls, tråkigt...

På lunchen gick jag en sväng på stan och köpte nytt schampoo och efter sista lektionen köpte jag en liten mumsig paj och la mig och solade i Albert Prak i väntan på Anna. Jag hann köpa en ny bikini också, jätte fin, billbong på rea, 150 kr!
Vid hal 5 mötte jag Anna och vi gick till hennes gym, Les milles på Victoria street. Det var min första gång där och jag får gå två gånger gratis som Annas vän. Det var ett enormt gym med allt man kan tänka sig och det var så hemtrevligt på något sätt, jag trivdes från första stund. Sen hade jag ju Anna med mig (hon är instruktör för Les milles i Sverige) så det var en hjälp. Vi gick på två pass, body pump och body attack. Pumpen var som vanligt, men med mycket mer folk och det var riktigt bra musik. Men body attack... jag har aldrig varit med om något liknande, vi hoppade omkring som spralliga små barn i takt till club musik i en timme, mina vader kommer ha ont imorgon...

Nu sitter jag i min säng, trött men väldigt lycklig. Tänk vad lite hård träning kan göra. Imorgon blir det en löptur till skolan om jag orkar ta mig upp ur sängen, börjar inte för än 10, skulle va skönt med sovmorgon, vi får se.

En vanlig dag...

... jag har det bra idag. Var upp vid kvart i 6 för frukost och packning till skolan. Lektionen var kul, vi bakade choux-buns och eclairs och på teorin förberedde vi oss för det skriftliga provet vi har imorgon och det praktiska provet vi har nästa måndag.
Dagen bakverk gick jag upp med till Barb för att lämna där till Nickie som älskar eclairs. Vi såg Click och pratade om livet innan jag tog bussen hem. Nu har jag ätit mumsig lansange som Madde gjort och alldeles för mycket godsaker, tur att jag har min plan för morgondagen! Jag ska upp och springa in till stan, börjar inte för än 12 så jag har gott om tid att duscha i skolan innan provet.

Nu ska jag plugga lite till innan jag hoppar i säng. Hoppas på lite skype med min älskade syster imorgonbitti.



And days go by

Får börja med att be om ursäkt för den väldigt dåliga uppdateringen, men jag har i alla fall något att skylla på. Internet pajade i måndags och kom inte igång för än idag.
Det har varit en bra vecka med mycket på schemat. Måndag och tisdag spenderades i skolan och sedan med lite träning (löpning,styrka och gympa) i parken. Gympan sitter i rondat-flickis-salto på gräsmattan var inte igår dirket men det kändes riktigt bra!

Onsdagen började med styrka och ett kort besök på stranden. Jag orkade inte trängas med alla fiskmåsar så jag gick hem och såg på New Moon med Madde som kommit hem från sin utflyckt till Canberra där hon skulle förnya sitt pass. På kvällen åkte jag in till stan och åt middag hos Anna, Jeanna och Nicola, Kyckling med ris och tsatziki, mumma!

Torsdagen innebar st Patricks Day för hela slanten. Vi började på Vesbar (skolans egna bar/restaurang) de andra drack lite läskiga gröna drinkar men jag hungrig som jag är körde på chicken & chips. Jag åkte hem ensnabbis med mat som jag handlat på countdown och hämtade kläder för kvällen. Vi möttes upp på Mission Bay för mys i solen. Vi badade och åt glass och hade det bra!
Efter stranden åkte jag och Nickie buss hem och promenerade upp till Wellesley. Jag duschade och gjorde mig iordning hos Jeanna tillsammans med många av de andra tjejerna. Vi åt allihopa tillsammans på en club/restaurang vid namn degree i våra fina gröna outfits och fortsatte kvällen med dans och skratt på lite olika ställen i staden.

Fredagen såg ut precis som mån och tis, slutade fem och tog bussen hem för att göra i ordning allt inför våran BBQ kväll hemma hos mig. Alla tjejerna kom över och vi grillade, mös och såg film. Sen sussade alla sött.
På morgonen åkte alla utom Jeanna och Barb hem, vi gick till stranden och solade, sen åkte jag med dem in till stan för att gå på rugby. Denna match var mellan Blues och Hurricanes. Vi var ett gäng på 21 personer som åkte iväg och hejade på Auckland som vann matchen!

Jag var nära på att åka hem efter matchen men Barb övertalade mig att byta om och häng med henne över till Nickie. Bra beslut från min sida. Vi tre hade en underbar kväll/natt, skratt, dans, spring <3
Jag sov hos Nickie och idag har vi varit på stranden tillsammans alla tre och pluggat gärnet inför nästa vecka. Jag har mitt första prov på tisdag!

Nu sitter jag hemma och försöker ordna upp livet lite... Jobb, cykel, bank, plugg...
Ska skypa med min älskade familj ikväll, saknar er så mycket, det börjar kännas nu. Hade jag inte haft så underbara vänner här hade jag tagit första bästa flyg hem för jag längtar så himla mycket efter er! Jag lnskar så att ni kunde vara här med mig, bo i ett fint hus, jobba, umgås och vara tillsammans.

Älskar er <3

Veckan i bilder

Maori weekend

Det har varit full fart sedan sist jag skrev...

...onsdag:
Träning, dusch, mat, strand med Anna, Jeanna och Marissa, taco hos Barbara, sova hos Nickie.

...torsdag:
Söka jobb/lämna cv, myslunch i Albert park med Nickie, hem, dusch, sova, välkomstmiddag på The Engineer.

...fredag:
Skola 10-17, Noho Marae.

...lördag:
Noho Marae, mys med tjejerna.

...söndag:
Noho Marae, lunch i Albert par med Anna, Nickie, Barbara, Claudia, Nicola, Pablo och Sacha, träning, dusch, tvätta, äta, soooova!

Noho Marae
En Marae är en byggnad som Maori folket har som sin samlingslokal. Vi var alla inbjudna till att vara med på en traditionell maorihelg där vi fick prova på båda lekar, sånger, mat och danser. På fredagen hade vi samling och fick lära oss två sånger på maori innan vi åt alla tillsammans från den mat vi tagit med oss. Alla hade blivit ombedda att ta med sig en traditionell maträtt från sitt land att dela med de andra studenterna. Vi hade gjort två stora semlor som var väldigt uppskattade. Det var riktigt mysigt och maten var supergod! Efter maten hade vi fritid och vi gick och tittade på skumpartyt som var nere på Plaza, men vi ville inte gå in. Jag kände mig lite konstig i magen och i kroppen efter den blandade maten så jag gick och lade mig tidigt.
På lördagen hade vi frukost vid halv 8, det var typsik Nya Zeeländsk/amerikansk frukost med toast, jordnöstsmör, chokladflingor och juice. Jeanna och Louise var sjuka så vi var bara några få tappra svenskar som under dagen fick prova på "stickgame" man skulle kasta pinnar till varandra och slå dem i takt till musiken. Vi fick göra egna Poi's som är ett gamalt redskap som användes i krig av männen, men som nu används av kvinnorna för att dansa med. Medan vi gjorde det fick killarna lära sig den omtalade Hakan.
Vi fick lunch (hamburgare), morgon och eftermiddags te mellan "lektionerna". Vi fick lära oss rörelser till de två sångerna som vi skulle framföra tillsammans med allt annat på kvällen då det var uppvisning i Maraen.

Vid 18.00 uppträdde vi med det vi lärt oss och det var riktigt kul att se på, efteråt var det traditionell Maorimat på menyn, med pavlova till efterrätt, mumma!
Kvällen spenderades med film och TimTams (mumsiga kakor) i Louise rum.

Söndag började med frukost halv 10 och följde med en avslutning av det roliga helgen, där vi alla olika nationaliteter uppträdde med typiska sånger och danser fr vårat land. Vi körde "små grodorna" och fick med nästan alla att dansa sunt midsommarstången. Det var väldigt kul att se de olika danserna och bara få ta del av all den kultur som rymdes där inne i det fina huset.

Jag är glad att jag var med på den här helgen, jag har lärt mig mycket om kulturen här och jag har träffat många underbara människor. Alla är så öppna och glada, ingen är blyg eller skämms för att stå inför andra och prata, alla tycker om alla. Jag gillar atmosfären som finns bland oss internationella studenter, vi är alla här ensamma, vi har ingen vi känner här. Men vi är alla i samma sits vilket gör att vi måste vara öppna för allt nytt för att hitta det vi söker. På det sättet lär man känna människor på ett helt annat sätt och det uppstår band som inte finns hemma på samma sätt...

Jag trivs så bra här, men jag saknar er där hemma <3

Teenage dirtbag

Det ilar på ryggen... Jag blundar och njuter, inga speciella minnen bara fina tankar. Jag vet en som känner prcis samma sak till den här låten. Den finaste personen jag känner, vi, en. Älskar dig.


Syster





Sön, mån, tis...

Söndagen spenderades till större delen i Jeannas rum med oreos, chips och gossipgirl. Sov hemma för att gå upp vid 05.30 och dra iväg till skolan. Missade dock bussen och fick åka en omväg via Newmarket till skolan, men jag hann i tid! Stressade som en tok och fick nästan ihop alla ingredienser med hjälp av min nya och mycket snälla bänkgranne Amy. Hon är supersjysst, men hon är inte så pratglad. Vi hjälps åt med allt, diskar åt varandra  och så. Hon är bra.

Under genomgången blev det plötsligt snurrigt i min värld, Amanda som stod bredvid undrade hur jag mådde och jag, tuff som jag vill vara, sa att jag mådde bra. Men när det blev svart för ögonen insåg jag att det inte var helt okej. Gilles och stora (med strort S) Rebecca hjälpte mig ut och jag fick ett glas vatten och lite luft, sen blev det bättre. Läskig känlsa men väldigt vanligt enligt Gilles, det är redan 3 som har svimmat i köket så jag är glad att jag inte gjorde det. Det blir mycket vatten på morgonen i framtiden.

Måndagen var mysigt men jag var lite skärrad över morgonen hela dagen. Men jag var på stan och kollade skor med Louise och Marissa, sen åt vi hemma hos Louise (fika gjorde vi också, dagens arbete var chocolate chip cookies och shortbread, mycket uppslattat av mina fina vänner). Efter maten skulle hon plugga så jag Anna och Norge Ida gick till Albert Park och mös på gräsmattan i solnedgången.

Idag har jag gjort Fruit Flan, paj med vaniljkräm och aprikoser på. Mycket fint blev det med sån där riktig gelé på och allt! Var helt slut när jag åkte hem och var lite smådeppig över att jag saknar alla där hemma. Men så möts man av en överglad Madde i hallen och som blir ännu gladare över min paj. Hon gjorde tacopaj och vi mös alla tre i soffan framför dagliga Shortland Street. Det gjorde min dag, är så glad att de finns här!

My new haircut (made by swede) Louise jobb:



Weekend

Fredagen innebar skola för in del, jag började 10 och slutade lite tidigare än planerat 16.30. Vi bakade äppelpaj och jag tog med mig den upp till mina fina tjejor. Vi gick ner till Warehouse och köpte lite prylar, haddukar, kuddar, bestick och sånt, på vägen hem hämtade jag upp lite nudlar med kyckling och sen mös vi uppe i 13. Efter maten kom alla dit och vi åt paj med vaniljglass, fixade oss fina, KLIPPTE LUGG! och gick ner till 9G där Marissa (en tjej från Canada) och några till vi känner bor. Det var massa folk där och vi hade trevligt och pratade mycket om våra olika kulturer och så. Det är verkligen jätte intressant, jag pratade med en kille från Indien och hur det ser ut för ungdomar där, det är så kul att få veta. Sen skulle de andra ut på Margarithas, men jag hade glömt mitt pass hemma så jag gick hem och sov.

Idag mös vi framför tv:n hela morgonen och vid 1 åkte jag hem för att byta kläder och hämta mitt pass utifall att vi skulle gå ut på kvällen. Jag pratade lite med Madde, sov en timme och åkte sen tillbaka in till stan. Vi gick på bio vid 6 och såg en superbra film med Nathalie Portman och Ashton Cutcher, på det blev det varma mackor och resterna av pajen. Nu sitter jag i Jeannas rum och ska snart sova. De, hon, Louise och Nicola var på lasergame när vi var på bio så de gick på den sena föreställningen och ska kanske ut sen. Jag hänger vid datorn en stund till sen hoppar jag i säng. Imorgon ska vi upp tidigt och se melodifestivalen på SvtPlay!


Lata dagar...

Onsdag och torsdag, mina lediga dagar, har spenderats på bästa möjliga sätt. Onsdagen började med skype med båda Anna L och Sam, sedan blev det en löptur till den stora parken där jag körde intervaller och styrka (träningsvärk så det skriker om det i benen idag). Jag hade planerat att gå ner till St Heilers Bay och ligga på stranden, men vädret tillät tvärr inte det så jag såg på två avsnitt av Nigellas cooking och Systrar i Jeans 2, samt åt lite glass!
Vid 5 duschade jag och gjorde mig iordning för kvällen och tog sedan bussen in till stan och till Louise. Jag hjälpte henne med maten (ungsbakad lax med pasta och god sallad) innan de andra kom efter att ha varit i skolan. Vi åt och pratade om allt möjligt ett tag, fixade oss fina och sen bar det av mot Margarithas, en club nere  på stan. Vi var väldigt många, hela tjejgänget plus lite kompisar och så alla amrikanare och normännen, vi dansade och hade kul natten lång och sussade sedan sött.

Torsdag, uppe vid 10, fick underbar frukost av Anna, avokadomacka med ägg, frukt och varm choklad. Jag ska försöka bli adopterad av henne och pojkvännen Klas när jag kommer hem tror jag.
Jag åkte hem bytte om och mötte upp de andra vid Newmarket där vi shoppat hela dagen. Ikväll hade vi tänkt gå på konsert men jag är lite trött och sparar mig gärna tills imorn då vi ska ha girlsnight!

Quiche

Andra dagen i skolan idag, det gick fint. Började inte för än 11 så jag tog sovmorgon till halv 9 och tänkte gå ut och springa, men fastnade vid datorn och skypade med Elinpelin. Det var kul att höra hur hon mådde och hur hennes tankar gick kring saker och ting, saknar henne...

Fick bli en snabbdusch innan jag begav mig in till stan och promenerade upp till skolan där det vankades teori 11-13. Det gick bra inga konstigheter, grundläggande saker i ett kök samt grunder till mördeg, jag fattar inte att man kan få gå i skolan och lära sig sådana här underbara saker!

Vid lunch gick jag upp till Plaza på skolan där det var gratis taco för alla elever idag, där mötte jag Nickie och Barb och umgicks med dem en stund. Sedan kom Chrystal och Amelia, som varit och köpt mat och jag presenterade dem för varandra. Vid 14 var det dags för praktik i köket, mål för dagen var att få till en Quiche och Petit Four Salés, vilket vi alla klarade av. Det låter så mycket finare på franksa, skulle jag översätta det till svenska skulle det blir ost och bacon paj och små kex. Men tekniken var komplicerad och resultatet blev tusen gånger bättre än vad det brukar bli när jag gär samma sak hemma så jag är nöjd.

Nöjda var även Madde och Hamish när jag kom hem med middag, vi åt framför tv:n och såg på deras favoritprogram Shortland, typ skilda världar. Mysigt mysigt, jag har även hunnit med att stryka min tvätt från igår och nu sitter jag och letar efter en cykel på Trademe, tänkte börja cykla in till skolan.

Imorgon är jag ledig, då blir det träning och några lata timmar på stranden skulle jag tro, bättre på brännan lite kanske... Jag ska även ta tag i min jobbsituation, skriva ut CV och åka in till stan på "uppdrag deltidsjobb". Har hittat en hel gata med massa caféer, hoppas att jag får ett jobb!

Här kommer bilder från lektionen idag:


RSS 2.0