Lite smådepp sådär

Jag vet att jag ska vara glad och tacksam över att jag är här. Över att det börjar bli varmt igen och att jag ska åka iväg på utflykt med två av mina bästa vänner, men jag kan inte hjälpa att jag längar hem. Det har varit tre oerhört slitiga veckor och idag börjar ännu en till innan det bli två veckors lov. Jag har jobbat häcken av mig i skolan där vi drivit ett bageri och sedan på min praktikplats där jag fått göra ungefär samma sak, bakat olika sorters "rutor", knäckt ägg och så vidare. Inte världens roligaste, men det är kul att få se hur det fungerar i ett riktigt bageri och att faktiskt få inse att jag redan kan så pass mycket att jag skulle kunna börja jobba redan nu. Den här veckan ska jag gå kvällspasset 15-23 och hjälpa till med att göra alla tårtor som ät på beställning, det ska bli spännande.

I övrigt försöker jag träna för att bli av med mina hatade extrakilon och inte äta fullt så mycket skit. Fattar inte hur man kan göra såhär mot sin kropp, det är ju hemskt! Dock mår mina knän och hälsenor inget vidare så träignsbiten är knepig och jag önskar att jag kunde bli bra någon gång så jag fick vara med och träna på riktigt..

Ni ska veta att jag längtar ihäl mig efter er där hemma och att ni finns i varenda tanke. Älskar er!

Sleepyhead

Denna vecka har varit mycket, på alla sätt. Mycket skola, mycket, kul, mycket vila från träning, mycket tidiga morgonar och mycket fina stunder. Hela veckan har jag varit i skolan 7-13 och jobbat gärnet. Vi har våra shop production veckor och det är så himla kul! Vi jobbar i team och lär oss att jobba självständigt, precis vad jag gillar. Mitt team är klart det bästa och vi funkar superbra ihop. Men det har varit tidiga morgonar och långa dagar och när jag väl fick min lediga fredag, ja då skulle ju vännerna promt upp i skytower för frukost kl. 8. Men jag klagar inte! Frukostbuffé med utsikt över hela Auckland med bästa vännerna, kan det bli mycket bättre?

Efter frukosten åkte jag hem till Rebecca Rains och hjälpte henne att fixa sitt rum efter att hon flyttat. Sen visade hon mig hur man gör en riktig lasagne, med egengjord pasta och allt. På väg hem därifrån ringer Nicola och vill ha hjälp till ett event som hon ska jobba på under kvällen. Jag, som den fattiga student jag är, hakade förstås på och jobbade fyra timmar från 19-22. Vi satt gömda bakom en vägg med våra armar och händer ustickandes genom två hål i en svart vägg. Vi hade svarta handskar på oss och gav gästerna på festen massage. Det såg så kul ut med fyra händer som bara stack ut ur väggen, men gästerna verkade uppskatta det. När vi var klara fick vi vara med på festen, vi fick uppleva mycket, spågummor, burlesque dans, spökvandring och mycket mer. Kan ha varit den bästa tillställning jag någosin varit på. Det var för ett PR företag som firade 15 år. Jag ska lägga upp lite bilder så ni får se. Jag har inte haft så kul på länge, tack Nicola!

Lördag och söndag har jag jobbat gärnet och nu ska jag slumra i min säng för att vakna upp till ännu en vecka av bakning och förhoppningsvis lite mer träning än förra veckan. Ska starta min rehab för min hälseneinflamation imorgon och köra en massa styrka, läääängtar!!!!




Uppe med tuppen?

Njae.. det var mycket tidigare än så. Idag gick jag upp 05.15 för att äta lite frukost och bege mig till skolan. Vi har nämligen något som kallas för shop production den här veckan. Det innebär att vi arbetar i arbetslag och skolaköket fungerar som ett riktigt bageri, vi bakar, dekorerar och säljer sedan allt i skolans cafe/butik. Jag hade turen att hamna med fyra toppen tjejer och slapp knäppisarna i klassen. Jag, Amelia, Lisa, Chrystal och Sarah har de här två första dagarna fått äran att producera alla bakelser och första dagen gick som smort. Jag är gruppledare de här två första dagarna och mina lagmedlemmar lyssnade och hjälpte mig väldigt mycket, det var skönt.

Efter skolan gick tog jag bussen hem för att vila mina hälsenor och behinnor, ingen träning idag med andra ord... Det är lite surt nu när jag har en så bra grupp och toppen tränare att jag ska gå och få ont. Men jag vilar den här veckan så kanske det blir bättre, har köpt hälinlägg til skorna också, så nu hoppas jag verkligen på förbättring!

Väl hemma satte jag, efter ett avsnitt av Shortland Street och lite mellanmål, igång att storstäda. Mina "flatmates" har haft två partyn här hemma i helgen, de har städat efter sig, men jag käde att det behövdes en ordentlig städning. Det blev fint i köket, mitt rum och sen damsög jag överallt. Det är så hemtrevligt här nu, jag trivs så bra och när man har tid på sig så är det faktiskt väldigt kul att städa. Nu är det ordning på allt, jag behöver verkligen den här tiden på vardagarna eftersom jag jobbar hela helgerna så missar jag tid till att städa och plugga. Men som sagt, nu är allt sådant klart!

Imorgon blir det skola 07-13 och sen hoppas jag på lite umgänge med vännerna på WSA, längtar efter dem, har inte sett dem sen i lördags. Just ja gölmde nästan, jag lyckades göra en tatuering i lördags efter jobbet, ett ankare på handleden. Det gjorde inte särskilt ont och det blev väldigt fint, hon som gjorde den var mycket duktig.Här kommer en bild. Natti natt!


Long time..

Nu var det ett tag sen jag skrev sist. Det har varit fullt upp med skola, träning och sjävlklart umgänge med vännerna. Skolan går fin fint, fick 94% på mitt skriftliga prov som jag gjorde i tisdags och imorgon har jag mitt praktiska prov på börd, jag tror det kommer gå bra. Träningen är hur kul som helst! Vi kör hårt med snabbhet och styrka, gym efter varje träning med styrkelyft och mycket strech. På bana kör vi korta snabba ryck men även lite längtre, 150-200m. Det är så kul! Men just idag blir det vila för mig, hälseneinflamation och ont i knäna är ingen bra kombo och jag kommer ändå inte få ut något av tränignen i den här konditionen. Jag ska kyla hälsenorna och göra lite små övningar för att få birt det. Umgås med vännerna hinner jag med på kvällarna och helgerna när jag inte jobbar. Igår var jag med Jeanna och Nickie och vi hade det underbart som vanligt, imorgon har vi middagsmys och Nanda lagar maten. Helgen blir till att jobba häcken av sig och få in lite pengar, men på lördag kväll ska vi på invigning av den nya hamnen i stan och se på hur fint de gjort det där.

Här kommer, som jag fått beställt, lite bilder på det jag gjort i skolan såhär långt. Efter den här veckan drar vi igång industriel erfarenhet, vilket innebär massproduktion och praktik på arbetsplats.

Här ska jag göra min praktik:

http://www.thelittlecakekitchen.co.nz/




RSS 2.0