Roadtrip 23-27 feb, sweet as!

Det har varit fem helt underbara dagar med mina fina vänner, Anna, Jeanna, Louise, Nickie, Janell och Barbara. Vi har utforskat nordön då våra planer på sydön blev lite ändrade p.g.a. jordbävningen i Christchurch, vilket såhär i efterhand kanske bara var bra, för vi har haft det underbart! Vi tar allt i tur och ordning från ons till sön:

Onsdag 23/2
Vår roadtrip började vid halv 11 på onsadgsmorgonen efter att jag gjort alla mina inköp till skolan (kläder, skor och redskap). Jag lyckades hitta en butik i en källare på Queenstreet som sålde alla köksredskap och knivar med 30% rabatt så jag fick allt till ett mycket bra pris, happy!
Jag lämnade alla mina nya saker hos Jeanna och gick ner till alla de andra på Mountstreet där Louise och Anna stod med vår hyrbil, en 8 sätes minibuss. Vi tryckte in alla väskor i den lilla bakluckan och hoppade in. Vi körde i riktning mot en stad där vi skulle bada i varma källor... trodde vi ja... Det visade sig att de varma källorna i själva verket var uppvärmda pooler på ett inhägnat område, vi åkte vidare utan att kolla. Dock hade vår lilla sväng en mening, vi hittade ett supermysigt café mitt ute i ingenstans i en pytteliten by. Det var en stor trädgård med massa sittplatser utspridda under träden och bland blommorna. Fina kuddar och konst prydde de små rummen där man kunde sitta och själva cafét var i en gammal svartmålad husvagn, så häftigt! Det blev massa kort för att få inspiration för mina framtida projekt.
Vi fortsatte mot Raglan för att se på ett vattenfall som låg i närheten av den lilla surfingorten. Vi stannade mitt i byn för att leta efter vägen och vilka möter vi inte på trottoaren om våra norksa vänner från Auckland, knäppt. De berättade om en strand de varit och surfat på under morgonen så vi gick in på en surfshop och investerade i nya bikinis och gav oss iväg till stranden. Det var så fin, har inte sett något vackrare, vågorna var meterhöga och vattnet glittrade i solen. Stranden var helt svart och man såg inte var havet tog slut, vi lekte i vågorna och spanade imponerat in kitesurfarna som höll till där.
Vi åkte sedan till Bridal Veil Fall som planerat, gick en bit genom skogen för att mötas av ett dånande brus... Vi gick genom buskarna och ut på en platå som sträckte sig ut över kanten och fick se ett 55m högt vattenfall nedanför oss. Vi gick även ner för trapporna som ledde ner till vattenfallets botten och kolladein det därifrån.

Nu var det bara några timmars bilkörning kvar till vårt mål för dagen, Rotorura, nordöns äventyrsstad. Vi kom inte fram för än vid 9 och hade till en början svårt att hitta rum, men hade tur och fick en lägenhet med tre rum och kök där vi alla fick plats med gångavstånd till restauranger och centrum. Middagen intogs på en amerikansk restaurang och sedan hoppade 7 trötta tjejer i säng och somnade på en gång. Jag delade rum med Anna, Nickie, Janell och Barbara sov i ett och Jeanna och Louise sov i ett.

Torsdag 24/2

Vi gick upp vid halv 8 ungefär och tog oss till Countdown för att köpa lite frukost, det blev väldigt mycket fukost...
Müsli, yoghurt, mackor, ägg och frukt, mums! Anna ringde till ett Rafting företag som hade en ledig sväng vid 12 så vi packade våra saker och blev upphämtade i en minibuss som tog oss ut till floden vi skulle göra vår rafting i. Vi fick flytvästar och skor, varsin paddel och sen bar det av i två olika flottar med varsin instruktör. Våran insturktör var en riktig snygging som visste vad han gjorde, ändå lyckades vi välta vår flotte i det 7 m höga vattenfallet och tumlades runt ett bra tag innan vi kom upp till ytan. Vi fick simma in till en klippvägg där vi tog oss i båten igen och sedan var resan lite lugnare till slutet. Det var riktigt kul och vi har köpt en skiva med massa bilder på, de kommer upp på facebook.
Vi köpte take-away och satte oss för att planera eftermiddagen och morgondagen. Vi åkte upp på ett berg med kabinbana på eftermiddagen, där uppe var det fin utsikt över den illaluktande staden Rotorurua (det finns svavelkällor i staden). Men det var inte därför vi var där, vi skulle åka Luge, liknande rodel fast på en asfaltsväg ner för berget, det var så kul! Man kände sig som ett litet barn igen, vi raceade ner och gasade på riktigt mycket i de skarpa kurvorna. Vi fick tre härliga åk ner för fartfyllda och slingriga vägear och avslutade med en fika innan vi åkte ner igen.
Kvällen avslutades med take-away rester, ost, chips och vin på motellet.

Fredag 25/2

Fint väder denna morgon trots ösregn hela natten, perfekt väder för SKYDIVING! Anna bokade på torsdagen och vi lämnade Rotorura vid 10 för att åka till Taupo där årets häftigaste upplevelse skulle äga rum. På ett flygfält lite utanför staden bestämde vi oss för att göra 5000 m hoppet efter att ha sett video på flera hopp på en tv. Vi fick ta på oss röda overaller, mössor och en sele som sedan skulle fästas i vår instruktör som hade fallskärmen på sig. Min instruktör var supertrevlig och pratade med mig hela vägen upp så att jag inte skulle bli så nervös. På 12000 ft hoppade Anna och Janell och då blev jag riktigt nervös, jag skulle kasta mig ut ur ett flygplan och falla fritt i en minut utan fallskärm! på 15000 ft hoppade först Jeanna, sedan Louise och jag och Nickie blev själva kvar. Det blev min tur...  Vi hasade oss fram till kanten av planet, jag tittade upp i himlen som jag blivit tillsagd och sen bar det av, fritt fall x 1000, awesome!!! Vilken känsla! Jag fick knappt någon luft under fallet och kunde inte slappna av för än han fällde ut fallskärmen och vi seglade ner över sjön och landade så småningom på flygfältet. Känslan i luften var den bästa någonsin och det kittlades så skönt i magen när vi svängde med vindarna. Jag var inte alls rädd som jag trodde att jag skulle vara, utan jag bara njöt av hur vackert det var där uppe.

Vi åt lunch inne i Taupo innan vi åkte till ännu en surfstad, Whangamata där vi bokat rum på backpackerhostel. Vi skulle gått på Hobbiton på vägen men det var så dyrt så vi hoppade det. Vi delade vårt rum med två killar, en från USA, Alex 18 år och en från England Patty 29 år. Vi åt pizza till middag på en mysig restaurang och sedan blev det skinnydip för Jeanna, Barbara och Nickie innan vi fnissade oss i säng bland småkrypen.

Lördag 26/2

Uppe vid 8 och frukost på stranden i solen, wunderbar! Vi låg på stranden en stund och sen gick jag Nickie och Barb iväg för att hyra en surfingbräda och köpa en bikini till Nickie. Vi hittade en thusig bikini och en väldigt tjusig kille i surfshoppen. Vi fick äben en perfekt nybörjarbräda so vi bar iväg på för att få hjälp av våra roomies att komma igång. Det var väldigt svårt till en början, men vi lärde oss fort, både jag och Nickie klarade av att stå upp och åka in till stranden. Jag var i vattnet hela dagen och kämpade, fick hjälp av Patty och klarade till slut att ta en lite större våg helt själv. Det blev en hel del blåmärken och sår, men dert var det klart värt!
Vi lämade brädan och Nickies nummer till Mc Cutie vid 3 och drog vidare mot Coromandel, vårt slutmål på resan. Vi kom fram vid 6 kanske och fick veta att det var fiskatävling i stan, typiskt, det var fullt på alla ställen! Men sån tur som bara vi kan ha så fick vi tag på ett hus uppe i skogen hos en gullig gubbe. Ett helt hus för oss själva, med kök och allt. Han hjälpte oss även att boka bord på thairastaurang och en båttur till söndagen. Vi åt gott, gick hem, drack vin och gjorde massage på varandra, mys! Sen var det godnatt.

Söndag 27/2

Blev väckt av Janell vid halv 8 och då var det bara att hoppa upp, smörja på sig solskydd och åka iväg till stan för att äta frukost på ett café. Det blev pannkakaor och scrambled eggs och varm choklad. Vid 9 mötte vi våran kapten för dagen, Tony, som äger en fin segelbåt som han tog oss med på under dagen. Vi fick hjälpa till att hissa segel och styra båten. Till en början var det lite kallt och blåsigt, men det klarnade upp och vi kunde ligga på däck och sola oss hela dagen. Jeanna, Nickie och Louise badade från båten medan vi andra satt och pratade och åt godis och kakor som vi fått från Tony. Det blev en fin avslutning på vår roadtrip och vid halv 6 var vi tillbaka i Auckland.

Jag har haft det så kul det här helgen och jag tycker så mycket om tjejerna, det känns som om jag har kännt dem hela mitt liv, vi kan prata om allt och vi delar allt från kläder till mat. Det är så skön stämmning i gänget och jag är så glad att jag har hittat dem. Bilder från vår utflykt finns på facebook, det kommer mer när jag fått från mina vänner, vi ska dela en mapp på någon sida där man kan spara sina bilder och dela dem mad andra vänner.

Önskar att ni var här och kunde uppleva allt som jag fått! Allt har varit toppen, men skydiving och surfingen slår det mesta, det kommer definitivt bli mer surfing för min del, både nu i vår och i vinter, det var så kul!

Kommentarer
Postat av: Piraten

Vi pratar mycket om "det goda livet" innanför murarna, verkar som du har hittat det på riktigt! Såg bilderna på Facebook och du verkar ha det jävligt bra därborta! :)



/Kadett Piraten

2011-02-27 @ 17:23:52
Postat av: Rebecca

Det har jag definitivt gjort, i vinter när jag har ledigt 3 mån blir det strandliv för min del, bo på hostel, äta billigt och surfa hela dagarna... Kom hit!

2011-02-28 @ 08:14:59
URL: http://nzbecca.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0