Ich wär so gern ein millionär...

Idag började skolan! Uppe med tuppen kl halv 6, det var fortfarande mörkt när jag kom till stan och gick längs Queenstreet upp till skolan, blev lite tidig så jag la mig och vilade på en bänk utanför tills de öppnade. Hittade mitt skåp, bytte om till min nya bagaroutfit (bild kommer snart) och traskade upp till lektionsalen. Jag var först på plats och fick gå runt och kolla på alla saker i lugn och ro. Det fanns så mycket olika saker och det var så kul att se hur det ser ut i ett riktigt kök. Vid 8 började lektionen med en lång genomgång, två tjejer svimmade av nervositet och vätskebrist... vilken början. Vår lärare, Gilles Petit, från Frankrike tala om för oss hur en lektion i köket går till och sen satte vi igång. Vi vägde upp ingredienser och förberedde våra platser, sen gick Gilles igenom hur själva utförandet skulle gå till och sen var det bara att köra på. Idag gjorde vi short pastry (mördeg) och fyllning som vi ska ha till att göra en paj imorgon. Vid 11 fick vi lunch och jag och Chriystal, tjejen jag träffade på orientation gick ner på stan för att köpa ett toolcase till henne och fixa bankkort till mig. Vi åt på Wendy's, bättre hamburgare får man leta efter! Pratade om livet, killar, skolan och kompisar sen gick vi upp till skolan igen för 2 timmar introduktion av året.

Efter skolan gick jag och Chrystal och åt varsin vaniljmunk på Dunkin's innan hon tog bussen hem och jag gick ner till Countdown för att införskaffa lite mat för kommande veckor samt schampoo och tvål, plus lite andra nödvändigheter. Nu sitter jag hemma och har både tvättat, ätit, rensat papper och satt in alla mina recept i en pärm, känner mig duktig. Ikväll blir det lite svtPlay och skupe tror jag. Imorgon börjar jag inte för än 11 så jag ska upp vid halv 9 och springa innan skolan.

Det är 23 grader ute, klockan är 10 över 8 och solen håller just på att gå ner, mys...

Roadtrip 23-27 feb, sweet as!

Det har varit fem helt underbara dagar med mina fina vänner, Anna, Jeanna, Louise, Nickie, Janell och Barbara. Vi har utforskat nordön då våra planer på sydön blev lite ändrade p.g.a. jordbävningen i Christchurch, vilket såhär i efterhand kanske bara var bra, för vi har haft det underbart! Vi tar allt i tur och ordning från ons till sön:

Onsdag 23/2
Vår roadtrip började vid halv 11 på onsadgsmorgonen efter att jag gjort alla mina inköp till skolan (kläder, skor och redskap). Jag lyckades hitta en butik i en källare på Queenstreet som sålde alla köksredskap och knivar med 30% rabatt så jag fick allt till ett mycket bra pris, happy!
Jag lämnade alla mina nya saker hos Jeanna och gick ner till alla de andra på Mountstreet där Louise och Anna stod med vår hyrbil, en 8 sätes minibuss. Vi tryckte in alla väskor i den lilla bakluckan och hoppade in. Vi körde i riktning mot en stad där vi skulle bada i varma källor... trodde vi ja... Det visade sig att de varma källorna i själva verket var uppvärmda pooler på ett inhägnat område, vi åkte vidare utan att kolla. Dock hade vår lilla sväng en mening, vi hittade ett supermysigt café mitt ute i ingenstans i en pytteliten by. Det var en stor trädgård med massa sittplatser utspridda under träden och bland blommorna. Fina kuddar och konst prydde de små rummen där man kunde sitta och själva cafét var i en gammal svartmålad husvagn, så häftigt! Det blev massa kort för att få inspiration för mina framtida projekt.
Vi fortsatte mot Raglan för att se på ett vattenfall som låg i närheten av den lilla surfingorten. Vi stannade mitt i byn för att leta efter vägen och vilka möter vi inte på trottoaren om våra norksa vänner från Auckland, knäppt. De berättade om en strand de varit och surfat på under morgonen så vi gick in på en surfshop och investerade i nya bikinis och gav oss iväg till stranden. Det var så fin, har inte sett något vackrare, vågorna var meterhöga och vattnet glittrade i solen. Stranden var helt svart och man såg inte var havet tog slut, vi lekte i vågorna och spanade imponerat in kitesurfarna som höll till där.
Vi åkte sedan till Bridal Veil Fall som planerat, gick en bit genom skogen för att mötas av ett dånande brus... Vi gick genom buskarna och ut på en platå som sträckte sig ut över kanten och fick se ett 55m högt vattenfall nedanför oss. Vi gick även ner för trapporna som ledde ner till vattenfallets botten och kolladein det därifrån.

Nu var det bara några timmars bilkörning kvar till vårt mål för dagen, Rotorura, nordöns äventyrsstad. Vi kom inte fram för än vid 9 och hade till en början svårt att hitta rum, men hade tur och fick en lägenhet med tre rum och kök där vi alla fick plats med gångavstånd till restauranger och centrum. Middagen intogs på en amerikansk restaurang och sedan hoppade 7 trötta tjejer i säng och somnade på en gång. Jag delade rum med Anna, Nickie, Janell och Barbara sov i ett och Jeanna och Louise sov i ett.

Torsdag 24/2

Vi gick upp vid halv 8 ungefär och tog oss till Countdown för att köpa lite frukost, det blev väldigt mycket fukost...
Müsli, yoghurt, mackor, ägg och frukt, mums! Anna ringde till ett Rafting företag som hade en ledig sväng vid 12 så vi packade våra saker och blev upphämtade i en minibuss som tog oss ut till floden vi skulle göra vår rafting i. Vi fick flytvästar och skor, varsin paddel och sen bar det av i två olika flottar med varsin instruktör. Våran insturktör var en riktig snygging som visste vad han gjorde, ändå lyckades vi välta vår flotte i det 7 m höga vattenfallet och tumlades runt ett bra tag innan vi kom upp till ytan. Vi fick simma in till en klippvägg där vi tog oss i båten igen och sedan var resan lite lugnare till slutet. Det var riktigt kul och vi har köpt en skiva med massa bilder på, de kommer upp på facebook.
Vi köpte take-away och satte oss för att planera eftermiddagen och morgondagen. Vi åkte upp på ett berg med kabinbana på eftermiddagen, där uppe var det fin utsikt över den illaluktande staden Rotorurua (det finns svavelkällor i staden). Men det var inte därför vi var där, vi skulle åka Luge, liknande rodel fast på en asfaltsväg ner för berget, det var så kul! Man kände sig som ett litet barn igen, vi raceade ner och gasade på riktigt mycket i de skarpa kurvorna. Vi fick tre härliga åk ner för fartfyllda och slingriga vägear och avslutade med en fika innan vi åkte ner igen.
Kvällen avslutades med take-away rester, ost, chips och vin på motellet.

Fredag 25/2

Fint väder denna morgon trots ösregn hela natten, perfekt väder för SKYDIVING! Anna bokade på torsdagen och vi lämnade Rotorura vid 10 för att åka till Taupo där årets häftigaste upplevelse skulle äga rum. På ett flygfält lite utanför staden bestämde vi oss för att göra 5000 m hoppet efter att ha sett video på flera hopp på en tv. Vi fick ta på oss röda overaller, mössor och en sele som sedan skulle fästas i vår instruktör som hade fallskärmen på sig. Min instruktör var supertrevlig och pratade med mig hela vägen upp så att jag inte skulle bli så nervös. På 12000 ft hoppade Anna och Janell och då blev jag riktigt nervös, jag skulle kasta mig ut ur ett flygplan och falla fritt i en minut utan fallskärm! på 15000 ft hoppade först Jeanna, sedan Louise och jag och Nickie blev själva kvar. Det blev min tur...  Vi hasade oss fram till kanten av planet, jag tittade upp i himlen som jag blivit tillsagd och sen bar det av, fritt fall x 1000, awesome!!! Vilken känsla! Jag fick knappt någon luft under fallet och kunde inte slappna av för än han fällde ut fallskärmen och vi seglade ner över sjön och landade så småningom på flygfältet. Känslan i luften var den bästa någonsin och det kittlades så skönt i magen när vi svängde med vindarna. Jag var inte alls rädd som jag trodde att jag skulle vara, utan jag bara njöt av hur vackert det var där uppe.

Vi åt lunch inne i Taupo innan vi åkte till ännu en surfstad, Whangamata där vi bokat rum på backpackerhostel. Vi skulle gått på Hobbiton på vägen men det var så dyrt så vi hoppade det. Vi delade vårt rum med två killar, en från USA, Alex 18 år och en från England Patty 29 år. Vi åt pizza till middag på en mysig restaurang och sedan blev det skinnydip för Jeanna, Barbara och Nickie innan vi fnissade oss i säng bland småkrypen.

Lördag 26/2

Uppe vid 8 och frukost på stranden i solen, wunderbar! Vi låg på stranden en stund och sen gick jag Nickie och Barb iväg för att hyra en surfingbräda och köpa en bikini till Nickie. Vi hittade en thusig bikini och en väldigt tjusig kille i surfshoppen. Vi fick äben en perfekt nybörjarbräda so vi bar iväg på för att få hjälp av våra roomies att komma igång. Det var väldigt svårt till en början, men vi lärde oss fort, både jag och Nickie klarade av att stå upp och åka in till stranden. Jag var i vattnet hela dagen och kämpade, fick hjälp av Patty och klarade till slut att ta en lite större våg helt själv. Det blev en hel del blåmärken och sår, men dert var det klart värt!
Vi lämade brädan och Nickies nummer till Mc Cutie vid 3 och drog vidare mot Coromandel, vårt slutmål på resan. Vi kom fram vid 6 kanske och fick veta att det var fiskatävling i stan, typiskt, det var fullt på alla ställen! Men sån tur som bara vi kan ha så fick vi tag på ett hus uppe i skogen hos en gullig gubbe. Ett helt hus för oss själva, med kök och allt. Han hjälpte oss även att boka bord på thairastaurang och en båttur till söndagen. Vi åt gott, gick hem, drack vin och gjorde massage på varandra, mys! Sen var det godnatt.

Söndag 27/2

Blev väckt av Janell vid halv 8 och då var det bara att hoppa upp, smörja på sig solskydd och åka iväg till stan för att äta frukost på ett café. Det blev pannkakaor och scrambled eggs och varm choklad. Vid 9 mötte vi våran kapten för dagen, Tony, som äger en fin segelbåt som han tog oss med på under dagen. Vi fick hjälpa till att hissa segel och styra båten. Till en början var det lite kallt och blåsigt, men det klarnade upp och vi kunde ligga på däck och sola oss hela dagen. Jeanna, Nickie och Louise badade från båten medan vi andra satt och pratade och åt godis och kakor som vi fått från Tony. Det blev en fin avslutning på vår roadtrip och vid halv 6 var vi tillbaka i Auckland.

Jag har haft det så kul det här helgen och jag tycker så mycket om tjejerna, det känns som om jag har kännt dem hela mitt liv, vi kan prata om allt och vi delar allt från kläder till mat. Det är så skön stämmning i gänget och jag är så glad att jag har hittat dem. Bilder från vår utflykt finns på facebook, det kommer mer när jag fått från mina vänner, vi ska dela en mapp på någon sida där man kan spara sina bilder och dela dem mad andra vänner.

Önskar att ni var här och kunde uppleva allt som jag fått! Allt har varit toppen, men skydiving och surfingen slår det mesta, det kommer definitivt bli mer surfing för min del, både nu i vår och i vinter, det var så kul!

Shaking

Idag sov jag till 8, åt frukost och tog en kort joggingrunda (det var så jobbigt att det bara blev 20 min) innan jag duschade, åt lunch och tog bussen in till stan. Kollade fel på bussnumret så jag missade den första, typiskt... Var i stan vid halv 12 och mötte Louise vid banken för att hämta upp våra bankkort, men de var inte klara. Vi tog en fika på stan istället innan vi gick upp till orientation. Jag åt en chokladmuffin och Louise tog en islatte och en macka. Orientation var på Aotea centre, där det var fullt med folk i alla färger, former och storkelar. Vi samlades alla program för sig inne i entrén för att sedan gå på en välkommstshow. Min klass var inte så stor, skulle tippa på att vi är max 20 st, i alla olika åldrar, bara tre killar. Jag pratade med med två tjejer som kommer från Auckland, Shirley och Amelia, de var båda 18 år och skulle fylla 19 i år. Shirley är Maori och Amelias familj är ursprungligen från Malaysia så vi hade mycket att prata om och de båda gillade sport. Jag ska få följa med Shirley på en av hennes cricketmatcher i maj då hennes serie börjar.

Vi fick massor av information och lite lunch innan vi fick möta våra lärare. Han som jag kommer ha det här året heter Gilles och är fransman. Vi fick se alla redskap vi kommer behöva och hur uniformen ser ut, vi fick även se köket där vi kommer att vara under våra praktiska lektioner. Det var stort och fint, jag tror det kommer bli riktigt bra! Vi har fått egna skåp där vi kan förvara våra saker också, perfekt.

Efter orientation möttes vi alla uppe hos Jeanna och Anna (som nu flyttat in i Jeannas apartment) och planerade inför morgondagen. Som ni alla kanske sett så har det varit jordbävning i Chistchurch med mint 60 döda så vår trip til sydön fick bli inställd. Vi har istället hyrt en bil och ska göra en roadtrip på 5 dagar runt här på nordön. Vi har planer på grottor, rafting, skydiving och surfing, men vi får se vad som blir av. Vi åker vid 10 imorgon, men innan dess ska jag upp till skolan en sväng och prata lite med hon som är ansvarig på mitt program angående utrustningen vi behöver köpa.

Nu blir det ingen blogg på fem dagar, men när vi kommer hem blir det ett långt inlägg och massa bilder på facebook! Puss på er <3

Small note...

... Jag älskar verkligen Hamish skratt, satt här i mitt rum och hörde hur han pratade med Madde i telefon. Helt plötsligt kom ett gapskratt, det kom verkligen från hjärtat, underbart! Jag har haft sån tur som hamnat här.

2 days

Igår var jag upp vid 8 och kollade melodifestivalen på svtPlay, det var ingen riktigt bra låt med.. har inte hittat någon favorit än, hoppas på startfältet nästa vecka! Efter det blev det en första joggingtur i Glendowie, riktigt jobbigt. Det är antingen uppför eller nedför, men jag hittade en stor gräsplan där jag körde lite korta, snabba intervaller. Det var så skönt att få röra på sig igen efter så många veckor av ledighet. Förkyldningen känns lite bättre också.

Efter löprundan blev det en dusch och sen åkte jag in till stan där jag köpte lite nödvändiga saker som solglasögon och solkräm. Solen här är så stark och man bränner sig väldigt lätt, så nu har jag utrustat mig för lite dagar på stranden. Efter stan mötte jag upp med mina vänner uppe hos Jeanna på Wellesley, där vi planerade lite inför vår roadtrip till sydön som blir av på onsdag till söndag den här veckan. Vi åt lite rester av tacosen och sedan hjälpte vi Louise att göra sig iordning för sin date, som gick väldigt bra för övrigt.

Medan hon var ute och raode sig passade vi andra på att gå på bio, vi såg Black Swan. Den var bra gjord och väldigt vacker, men den var för läskig för mig, jag gillade den men det var inte den typ av film som blir min favoritfilm. När den var slut vid 11 hängde jag med Jeanna hem och sov hos henne eftersom min sista buss går vid 11, jag har tur som har hittat så snälla kompisar här. Har pratat med en tjej från brazilien som delar rum med Louise. Hon ska gå kockutbildningen här i två år så hon och jag kommer nog att bli bra vänner under den här tiden, hon är supergullig och glad, som alla andra här, I like it!

Imorse vaknade vi vid halv 8, åt rostat bröd med halloumi och tomat och gick sedan ner för att fixa biljetter till Maori helgen som är 11/3-13/3. Jag är inte helt säker på vad som kommer hända under de tre dagarna, men jag tror det kommer blir riktigt kul! Resten av dagen har vi spenderat med att fixa massa pappersjobb, visum, ID-kort, busskort, 18+ kort och så vidare. Vi har även hunnit hitta flygbiljetter till vår resa, vi har dock inte bokat dem än, det gör vi imorgon.

Vid 4 lämnade jag gänget på Starbucks, där jag för övrigt druckit något underbart! White Chocolate Frappuccino, MUMS! Jag gick ner till Count Down (typ Coop) och köpte lite mat och frukost, det blev kycklingsallad med broccoli och fetaost till middag och aprikosyoghurt och müsli till frukost. Nu sitter jag hemma och käkar lite choklad som jag köpte på Heathrow och försöker få ordning på alla papper jag har fått. Madde jobbar ikväll och Hamish ser på tv. Jag tror jag ska se en film ikväll innan jag sover, eller skypa lite med Sam kankse.

Imorgon har jag orientation med min klass, det ska blir spännande att se vad det är för typer som jag ska spendera 2 år med. Jag längtar verkligen tills skolan börjar, det ska bli så kul! Det kommer upp bilder på facebook från de senaste dagarna ikväll!

Puss på er alla mina vänner där hemma, jag önskar ni kunde vara här och se allt det fina som finns <3

Lördag

Den här dagen har varit väldigt lång. Jag gick upp vid 8 för att prata med Sam på Skype och skrev lite med några på msn. Vid 10 bar det av mot en hamn en bit utanför Auckland i Withford. Vägen dit var så vacker, massa gröna träd och man kunde se havet från kullarna vi åkte över. Hamnen var full med tjusiga lyxbåtar och fancy restauranger och mitt i allt hade de en fransk marknad. Vi gick en sväng köpte varsin crépe till frukost och träffade ett par som var vänner till Hamish. Efter det åkte vi en sväng förbi Hamish pappa som bodde på vägen hem. Han och hans nya fru hade det vackraste hus jag någosin sett! Det låg på en kulle och var ett sånt där hus som finns i USA på typ vingårdar. Vi möttes av tre gulliga hundar och gick in, det var mörka träslag blandat med blommiga tapeter och marmorbänkar. Det kändes som jag hamnat i Fresh Prince in Belair. När vi kom in i köket tappade jag nästan andan, den utsikten de hade! Nedanför kullen låg en golfbana, så långt man kunde se var det grönt och sedan var det bara hav, det var så fint att det knappt går att beskriva!

Vi åkte sedan vidare till Devonport och en strand där vi mötte upp med Hamish vänner igen, vi var där en stund och åkte sedan in till Devonport för lunch på en mysig restaurang. Jag var trött hela dagen, kände mig så otacksam när de tog med mig på allt och jag knappt orkade hålla ögonen öppna. Jag hör knappt något heller för min förkyldning så jag måste varit väldigt tråkig...

Vi åkte tillbaka hem en kort stund för att duscha och vila lite, jag somnade direkt. Vid 18 var det gametime! Vi tog bilen bort till Eden park där The Blues spelade mot The Cruisades. Jag har aldrig sett rugby förut, men det var verkligen kul, skön stämning och två lag som gav allt. Jag fick veta att Hamish pappa "äger" The Blues och att han spelat i All Blacks som är Nya Zeelands rugbylandslag och tydligen världens bästa. Han var det som sparkade och var lagkapten, en riktig kändis här alltså...

The Blues vann med 26-24 tror jag och alla var så glada eftersom det var första matchen för säsongen och det andra laget var förhandsfavoriter. Nu har vi precis kommit hem och jag ska ta och hoppa i säng på en gång så jag blir frisk någon gång. Jag ska upp 8 för att se livesändningen på melodifestivalen imorgon också.

Jag har haft sån tur att jag hamnat här, måste hitta på något bra sätt att visa Madde och Hamish hur mycket jag uppskattar allt de gör för mig. Jag får sova på saken, godnatt!

Redbull och aftersun

Dagen blev inte riktigt som vi planerat men superbra ändå! Jag tog bussen in till stan och mötte upp Jeanna uppe vid Wallesley och lämnade mina saker jag skulle ha till kvällen där, sedan gick vi ner för att hämta våra Student ID, där mötte vi Anna och Louise och gjorde sällskap med dem. Vi fick dock inga kort, de kommer med post nästa vecka tydligen... Efter det gick vi upp till Louise för att hämta hennes badkläder och råkade hamna hos hennes nyfunna amerikanska vänner, de skulle till en anna strand än vi planerat som var närmare och billigare att ta sig till så vi bestämde oss för att åka dit istället. Sagt och gjort va köpte lite frukt och hoppade på bussen.

Vi spenderade hela dagen på stranden, åt hämtmat från det lilla centrumet och gick på utflykt längs stranden. Vi hittade jättefina klippor som vi klättrade på, dock hade jag inte min kamera med mig så det blir inga bilder därifrån på facebook, men Barbra från Mexico som var med tog massa kort som hon skulle tagga oss i, så ni kommer få se ändå! Jag brände mig aom vanlig på axlarna, det gör ont just nu...

Vid 5 tog vi bussen tillbaka in till stan, köpte med oss mat från Count Down och gick upp till Wellesley. Där blev det tacos (vi skulle visa Barbra hur vi gör tacos i Sverige, hon var inte imponerad...). Efter det hängde vi lite med de amerikanerna vi varit på stranden med och några av deras kompisar, sen gick vi ner till Albert Park där det var stor festival då det firas kinesiskt nyår just nu. Det var massor av lampor och mat att se och provsmaka och massvis med folk. Jag hann med sista bussen hem och nu ska jag sova ut för en gångs skull. Imorgon ska jag åka med Madde och Hamish på marknad och sen på kvällen ska vi på rugby, jippie!

Morrn!

Sitter i soffan med i trosor och en t-shirt med solen skinande in genom det öppna fönstret och äter frukost framför tv:n. Ser på ett inspelat avsnitt av cougartown, Madde och Hamish har en tv där man kan spela in, pausa och spola tillbaka i tvprogram, väldigt smidigt! Snart blir det en dusch, packa klart och bege sig in till stan för att gå lite i affärer med Jeanna innan vi ger oss ut till Wahike Island, kommer bli så kul!

Sweet as

Den här dagen kunde inte ha blivit så mycket bättre! Gick upp vid 6 och skypade med Sam 45 min, åt frukost, bytte om och tog bussen in till stan. Väl framme gick jag den 15 min långa vägen längs Qeen street upp till skolan. Där slog jag mig ner och väntade på att vi skulle få reda på vad vi skulle göra. Jag pratade lite med en tjej från England som skulle studera design, min första riktiga engelska konversation sen jag kom hit. Sen blev vi indelade i grupper och jag hamnade i den röda. Jag stod bredvid en tjej som såg väldigt skandinavisk ut men jag vågade inte hoppa på henne och ställa en massa frågor. Istället började jag prata med en tjej från Thailand och sa då att jag var från Sverige och då vände sig Anna (som hon heter) om. Vi höll ihop hela dagen och träffade fler svenskar, Louise (som också ska vara här i två år) Jeanna (som ska vara här till i sommar) Nicki (som ska vara här ett år) och några tjejer från Norge samt ett par killar från The States, som de så fint uttryckte det. De här killarna har varit här i två veckor redan och rest runt med det amreikanska gänget och upplevt Nya Zeeland så de hade massa tips på vad man bör hitta på och ville gärna ha med oss på sina äventyr. De skulle redan ikväll ut på en ö och campa, men vi kände att vi ville ta det lite lugnt nu i början och komma i rätt dygnsrytm och så. Vi har fått massa info om hur vår utbildning kommer se ut och vad vi inte får missa när vi är här, utflykter, mat, människor, m.m. Vi fick lunch där och gjorde klart vår enrollment. Imorgon ska vi får våra student ID cards.

Engelskan rullade på bra idag, det är så mycket lättare när alla pratar samma sak. Efter vi varit i skolan gick vi och fixade med bank och telefon, så nu är det gjort (skönt!) och sedan fick jag följa med mina nya vänner dit de bor. Alla bor på Wellesley campus som är typ korridorsboende för studenter. Till en början ångrade jag mig att jag inte valt att bo där, men när jag fick se deras små rum och skitiga kök blev jag så glad över att jag har det så bra som jag har det nu. Jag trivs toppenbra här ute i Glendowie och snart har jag mitt studentbusskort också så det blir lite billigare att åka in till stan.

Vi satte oss allihopa utanför tjejernas byggnad och drog fram alla kartor och äventyrsbroschyrer vi hade och började planera inför nästa helg. Vi tänkte hyra en bil, köpa ett tält och ge oss ut och upptäcka omgivningarna kring Auckland, det kommer bli awesome, som man säger här. Efter ett tag blev vi lite hungriga, gick ner på Queen street och hittade en supermysig gränd där vi satte oss på en kinarestaurang och käkade. När vi var färdiga hoppade vi bara över gatan och satte oss på en pub och myspratade om allt möjligt. Helt underbart att få hitta så bra tjejer redan första dagen! Jag tror de här två åren kommer bli så häftiga...

Råkade gå av bussen för tidigt när jag skulle hem så jag fick gå en bit, jag hade bara shorts och t-shirt på mig och jag frös inte.. I love it here! Imorgon bär det av till öarna precis utanför Auckland för sol och bad!


Mys med mina nya vänner, Jeanna, Louise och Anna

Dag 1

Klockan är 20 över 12 och jag har precis kommit hem från stan. Jag var upp vid halv 8 idag och pratade med Sam på Skype. Sedan åt jag frukost, klädde på mig och tog bussen in till Auckland city. Resan tar ca. 30 min och går längs med vattnet hela vägen, det är väldigt fint. Där är det massa människor som springer, promenerar eller leker i lekparkerna. Jag har även sett en massa träningscyklister, pappa skulle älska att vara här!
Inne i stan letade jag upp skolan, det var inte alls svårt eller långt att ta sig dit från bussstationen så det blir jättebra. Imorgon ska vi träffas för första gången allihopa, det ska bli kul, hoppas att det går några roliga typer i min klass!

Jag var även in och köpte lite nödiga prylar, typ body lotion, nagelsax och sånt, sen tog jag bussen hem igen. Nu sitter jag på mitt rum och myser, ska se förra veckans delfinal i melodifestivalen tänkte jag. Sen ska jag gå en sväng i området så jag lär mig hitta bättre.

Jag längtar faktiskt efter alla där hemma... Det känns lite ensamt här när jag inte känner någon och alla pratar engelska. Visst kan jag engelska, men det är jobbigt nu i början innan jag kommit igång att börja prata. Det är också svårt när jag inte hittar och inte vet vart allt finns. Jag har varken mobil eller bank här, så jag är lite handikappad just nu. Måste fixa det så jag kan söka jobb och kan börja betala med kort. Ska kolla upp det direkt på internet!



Min älskade familj <3



Whitehaven road

Mitt nya hem för i alla fall några månader, helt underbart! Solen skiner och det är runt 25 grader varmt. Jag har bara shorts och linne på mig och det är nästan för varmt ändå...
Huset är ganska litet men mitt rum är stort och jag får plats med allt jag behöver. Jag trivs redan superbra. Madde kom hem för en stund sedan, jag fick ta mig hit själv och öppna med en gömd nyckel då de båda jobbade idag. Hon är en supergullig liten tjej som verkligen gillar att prata mycket, jag tror jag kommer komma bra överens med henne. De verkar lättsamma båda två och väldigt givmilda.

I övrigt bor här en katt och på tordagar kommer en tjej och städar. Det är perfekt det!
Nu ska vi åka och handla för i kväll ska vi grilla, mums! Det var inte igår...

Önskar att ni alla där hemma kunde få se hur vackert det är här med massa gröna kullar med små gulliga hus på, hag förstår varför alla tycker om den här platsen. Jag saknar er alla <3

Hongkong airport

Nu sitter jag vid en dator pa hongkongs flygplats. Vi landade har for ungefar en och en halv timme sedan och sen dess har jag sett mig runt lite. Det ar en stor och mycket fin flygplats som ligger mellan hoga berg och havet, det kanns lite som en saga nar man tittar ut genom fonstret. De har verkligen tankt till har, de har fri tillgang till internet och massa stolar dar man kan sitta och vila, helt perfekt for mig som ska vanta 12 timmar tills mitt flyg till Auckland gar.

Resan hit gick bra, flog fran London for ca. 12 timmar sedan efter att ha spenderat natten i min nya onepiece pa en bank i avgangshallen, mindre mysigt... Flygplanet vi akte med hit var jatte stort, det storsta jag akt med. Jag hade egen tv i satet framfor och dar kunde man se pa film, tv serier, dokumentarer och spela spel. Vi fick middag (kyckling och ris) och frukost (omelett med bacon) och sedan kunde man saga till om man ville ha nagot mer som t.ex. en cola, det tog jag! Jag hade ingen pa satet bredvid mig sa jag kunde sova skont och breda ut mig under hela resan, underbart!

Jag onskar att jag hade haft nagon med mig att dela alla de har upplevelserna med... Jag far gora mitt basta och lagga upp lite foton har sa fort jag kommer fram till huset i Auckland. Jag langtar efetr att fa traffa Madelene och hennes pojkvan, jag hoppas de kommer trivas med mig och jag med dem. Det pirrar lite i magen nar jag tanker pa allt som jag kommer fa uppleva, allt nytt. Jag ser mest fram emot skolan, jag vill verkligen komma igang och lara mig allt nu.

Nej nu kanner jag mig lite snurrig, blodsockret ar nog pa en valdigt lag niva just nu, dags for lite nudlar i sjalvaste Kina kanske? Ska ta en svang och se efter vad de har att erbjuda har.

Vill bara passa pa att skriva att jag saknar er mamma pappa och Malin, jatte mycket, jag alskar er!
Hej pa ett tag! <3

Idag smäller det!

Nu är det äntligen lördag. Har väntat på den här dagen sen i oktober och nu är den här. Det känns både läskigt, superkul, tråkigt och underbart på samma gång.

Igår var en fin dag, Sam kom över och vi fick skotta fram hans bil ur en snödriva här ute på gatan. Sen direkt upp på taket för att skotta mer snö, svettigt! Sen satt vi inne och mös med wienerbröd och bullar framför Pochahontas.

Kvällen spenderades på From. Det blev spinning med coreträning efteråt med hela familjen. Har träningsvärk idag.. Sedan åt vi en underbar middag på Grekens. Det var en jättemysig stämning där och personalen var trevlig, förstår inte att vi inte äter där oftare? Efter det tog vi bilen hem och somnade i soffan allihopa.

Morgonen har varit lugn så här långt. Sam är på väg hit och vi ska äta frukost. Vid 16.00 lämnar vi Knivsta.. Det ska bli så spännande!

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna:




Fika på pappas födelsedag, Min present från Sam, Packning för två år, Mamma och Malin på Form, Middag på Grekens <3


Soffmys

Jag gick och la mig tidigt igår och vaknade därför tidigt idag. Vaknade egentligen av att en superstressad lillasyster springer runt och fönar håret. Hon var försenad till tåget och jag ryckte in och packade väskan. Till slut fick hon i alla fall skjuts in till stan och allt ordnade sig, tack till Mathildas pappa!

Nu sitter jag i min nya mysoverall med två rostade mackor och en kopp varm choklad och ser på Rum för en stjärna på tv3 play. Det är någon knas med tv:n, inga kanaler.. Jag har det riktigt bra och snart kommer Sam!

Kvällen kommer innehålla två träningspass med familjen och sedan ett restaurangbesök på Grekens. Lite bilder från de här sista dagarna i Sverige tänkte jag lägga upp här imorgon. <3

Puss och kram

Det har varit en stressig men underbar vecka. Allt är i stort sett klart nu och resväskan är fylld till minsta centimenter. Nu är det bara att hoppas på att den inte väger så mycket!

Igår hade vi födelsedagskalas för pappa här hemma, kusiner, mor- och farföräldrar var här och fikade, det var jätte mysigt. Jag fick träffa alla innan jag åker och säga hejdå på riktigt, jag kommer verkligen sakna dem!
Idag har jag spenderat dagen i Stockholm med bästa vän. Jag fick en superfin hejdåpresent, en onepiece. Jag har haft på mig den sen vi kom hem från Stockholm och jag trivs mycket bra i mitt nya favoritplagg.

Det är mycket känslor och kärlek just nu, det är både härligt och jobbigt på samma gång. För att citera Savage Garden: "You don't know what you've got until you say godbye". Det stämmer verkligen, jag har kommit fram till att jag har ett underbart liv här i Sverige och jag vet att ingenting i världen kan ersätta det, men det här kommer bli ett äventyr som kommer finnas i mitt minne för resten av livet och det kommer ta mig ett steg närmare min dröm.

Nu längtar jag till lördag!

Tisdag idag

Idag är det tisdag, på lördag bär det av! 18.35 går flyget från Arlanda till Heathrow och sedan vidare mot Hongkong och mitt mål Auckland!

Nu har jag packat hela förmiddagen och alla bitar börjar falla på plats. Det är mycket kvar, men det närmar sig med små steg. Det är omöjligt att få med sig allt man vill ha. Övervikt redan och då är inte ens mina kläder ipackade! Det blir till att ta ut allt och rensa ännu en gång.

Boende är helt bestämt nu, jag börjar med att bo några månader hos en tjej som heter Madelene och kommer från Sverige och hennes pojkvän. De hyr ut ett litet rum med tillgång till kök, badrum och internet, det känns bra faktiskt!

Ikväll blir det middag med Öregrundstjejerna och sedan ska jag sova hos min bästaste vän :)


RSS 2.0